Κορωνοϊός: Ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά - Πως λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ

Κλείνουν από αύριο Τετάρτη όλα τα εμπορικά καταστήματα –πλην ορισμένων εξαιρέσεων- ενώ παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 

Κλείνουν από αύριο Τετάρτη όλα τα εμπορικά καταστήματα –πλην ορισμένων εξαιρέσεων-  ενώ παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 

 

Ανοιχτά, εκτός από τα σούπερ μάρκετ, θα παραμείνουν:

 

 Φαρμακεία

Μίνι μάρκετ

Περίπτερα

Κρεοπωλεία

 Φούρνοι

Μανάβικα

Υπηρεσίες ντελίβερι

Πρατήρια καυσίμων

Συνεργεία αυτοκινήτων

Τράπεζες

Υπηρεσίες κούριερ

Pet shop

Καταστήματα γεωργικών προϊόντων

Καταστήματα επισκευής, όπως οπτικά και καταστήματα κινητής

 

Ο αναλυτικός κατάλογος των καταστημάτων που θα παραμείνει ανοιχτός θα δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα Τρίτη.

 

Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ

Συγκεκριμένα, τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και θα είναι ανοικτά και τις Κυριακές. Ήδη από χθες άρχισε η πρόσβαση στα σούπερ μάρκετ με κάρτα εισόδου.

Οι καταναλωτές λαμβάνουν κατά την είσοδό τους μια κάρτα προκειμένου να κάνουν τα ψώνια τους, την οποία και επιστρέφουν όταν τα ολοκληρώνουν. Η κάρτα απολυμαίνεται πριν την παραλάβει ο επόμενος πελάτης. Οι κάρτες αυτές είναι αριθμημένες ώστε να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή το σούπερ μάρκετ πόσοι πελάτες βρίσκονται μέσα.

Για κάθε πελάτη που εισέρχεται στο σούπερ μάρκετ, αντιστοιχούν 10 τετραγωνικά μέτρα προς αποφυγή συνωστισμού. Εφικτή είναι επίσης η παράδοση παραγγελίας κατ’ οίκον μέσω της χρήσης ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

 

 

 

 

Πηγή: tvxs.gr